Aproximativ o treime din numărul cazurilor noi de COVID-19 de săptămâna trecută s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Timiş, Iaşi şi Mureş, iar un procent similar din numărul deceselor au fost în Bucureşti, Arad, Bacău, Prahova si Sibiu, relevă datele transmise marţi de autorităţi pentru săptămâna 19-25 octombrie.. De asemenea, de la începutul pandemiei, 82.2% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 59.9% din decese au fost la bărbaţi. 95.7% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire  s-au înregistrat săptămâna trecută la categoria de vârstă 40-49 de ani, iar cele mai multe decese la categoria 70 - 79 de ani.

69,6% dintre cei decedaţi aveau şi afecţiuni cardio-vasculare, 34,1% aveau diabet, 19,1% aveau afecţiuni renale, iar 19,3% sufereau de obezitate, 13,8 de afecţiuni pulmonare, 12,2% de neoplasm.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.