Cea mai mare grădiniţă din municipiul Suceava a fost închisă temporar, decizia fiind luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce trei copii au ajuns la spital cu suspiciunea de meningită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 din Suceava, cea mai mare unitate de acest gen din municipiu, activitatea a fost întreruptă de marţi, după ce trei copii cu vârsta de cinci ani s-au îmbolnăvit şi sunt internaţi în spital.

Copiii se află la Spitalul Judeţean Suceava, în secţia de Boli Infecţioase, având suspiciunea de meningită acută virală.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a deschis o anchetă în acest caz şi a cerut Inspectoratului Şcolar ca grădiniţa să fie închisă temporar începând de miercuri, însă conducerea unităţii de învăţământ a decis suspendarea activităţii începând de marţi, pentru a evita producerea unor alte îmbolnăviri.

În perioada în care grădiniţa nu va funcţiona, vor fi făcute operaţiuni de dezinfecţie a întregii unităţi.

Totodată, părinţii au fost informaţi despre această situaţie şi au fost rugaţi să se prezinte cu copiii la medic în cazul apariţiei unor simptome ale bolii.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.