Un caz de COVID-19 a fost confirmat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa la un rezident, urmând să fie dezinfectate toate spaţiile de două ori pe zi şi se menţine interzicerea accesului aparţinătorilor în sediul căminului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa (DGAS) a transmis joi seară, printr-un comunicat de presă, că un rezident al Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa a fost testat pozitiv pentru SARS-COV-2.

În urma acestui caz, acţiunile de dezinfecţie în toate spaţiile se vor efectua de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, iar accesul personalului propriu în instituţie se face numai cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a echipamentului de protecţie în spaţiile închise şi termoscanarea. De asemenea, DGAS a precizat că este menţinută măsura interzicerii accesului aparţinătorilor în sediul Căminului.

Sursa citată menţionează faptul că toţi rezidenţii centrului sunt monitorizaţi permanent, încă din luna martie, prin termoscanare de două ori pe zi şi consult medical zilnic.

Prefectura Constanţa a anunţat că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 2.213 persoane infectate cu SARS-CoV-2.  În acest moment, sunt 259 de persoane internate, dintre care 230 din judeţul Constanţa şi 29 din alte judeţe. â

În urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţul Constanţa, de la începutul pandemiei şi până în acest moment au fost confirmate 157 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (52), asistenţi medicali (64) şi personal auxiliar (41).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.