Sute de persoane au protestat sâmbătă, în contextul unui apel lansat de AUR Bucureşti, împotriva intenţiei Primăriei Sectorului 4 de a demola Piaţa Berceni-Olteniţei, a anunţat candidatul la Primăria Capitalei din partea AUR, Mihai Enache. Atât comercianţii din piaţă, cât şi locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de propunerea anunţată de administraţia locală a Sectorului 4 de transformare a pieţei într-o grădiniţă. Potrivit protestatarilor, în proximitate sunt deja trei grădiniţe, iar Piaţa Sudului are preţuri prea mari pentru buzunarele lor şi prea puţine produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „La Piaţa Berceni-Olteniţei îşi fac cumpărăturile atât tinerii care s-au mutat în cartier, cât şi bunicii care au acest obicei de zeci de ani. De asemenea, aici îşi desfac marfa producători din Berceni, Vidra, Vărăşti, Copăceni, Colibaşi şi alte localităţi de la sud de Capitală. Sunt destule spaţii în Sectorul 4 în care pot fi deschise grădiniţe sau creşe, nu e nevoie de schimbarea destinaţiei unei pieţe funcţionale. Susţinem şi noi construirea de creşe, grădiniţe şi şcoli, dar nevoia reală este în cartierele noi, unde s-a construit haotic, doar blocuri de locuinţe, fără alte facilităţi. Unde vor găsi de lucru apoi comercianţii din această piaţă? De unde vor mai putea cumpăra legume şi fructe proaspete locuitorii din cartier? Nu amestecăm pieţele cu grădiniţele, una este una, alta este alta”, a declarat în timpul manifestaţiei Mihai Enache, preşedintele AUR Bucureşti, conform unui comunicat de presă al partidului.

Potrivit hotărârii Consiliului Local al Sectorului 4 din decembrie 2023, pe amplasamentul actualei Pieţe Berceni-Olteniţei ar urma să se construiască o unitate de învăţământ preşcolar.

După ce această informaţie a fost făcută publică, locuitorii Sectorului 4 şi-au exprimat iniţial nemulţumirile în mediul online, inclusiv prin intermediul unei petiţii, mai spune sursa citată.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.