Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, la Iaşi, că, dacă ar fi avut casca pe cap, poliţistul rănit la Rădăuţi nu ar fi suferit leziuni atât de grave, precizând că angajaţii Serviciului de Acţiuni speciale beneficiază de echipamente de intervenţie de ultimă generaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan a venit marţi după-amiază la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde se află internat poliţistul rănit în timpul percheziţiei de la Rădăuţi, ea precizând că starea poliţistului este critică.

"Am fost şi l-am văzut pe colegul nostru. E într-o stare critică, dar  stabilizat. Vreau să ştiţi că în acest moment este în cel mai bun loc pentru el unde să fie îngrijit. Este sub observaţie. Aşteptăm să vedem evoluţia lui în funcţie de celelalte complicaţii. Ne dorim să nu fie. S-a spus că nu sunt echipamente. Vreau să ştiţi că această echipă de structură de elită a Ministerului, structura de Intervenţii şi Acţiuni Speciale, beneficiază de echipament de intervenţie de ultimă generaţie", a spus Carmen Dan.

În ceea ce priveşte faptul că poliţistul nu purta cască în momentul percheziţiei de la Rădăuţi, ministrul de Interne Carmen Dan a afirmat că au fost începute verificări.

"Asta rămâne să aflăm în cursul verificărilor care au fost deja demarate şi îmi doresc să fie finalizate cât mai repede. (...) Eu cred că dacă ar fi avut tot echipamentul nu ar fi suferit leziuni atât de grave ca cele pe care le are acum. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat în ceea ce priveşte organizarea misiunii, aici trebuie să identificăm", a mai spus Carmen Dan.

Întrebată dacă lipsa echipamentului ar fi o eroare de sistem sau o eroare umană, Carman Dan a răspuns: "Cred că mai degrabă o eroare umană, însă nu m-aş pronunţa până nu se finalizează verificarea şi să ştiţi că avem tot interesul să verificăm, să finalizăm cât se poate de repede".

Ea a mai spus că în prezent este necesară solidaritatea şi că "până la urmă cel mai important este să facem tot ce ţine de puterea noastră ca să nu mai existe angajaţi ai ministerului în situaţii asemănătoare".

"Nu este nevoie deocamdată de sânge, politiştii toţi mi-au transmis mesaje că sunt pregătiţi să vină să doneze. Domnul doctor m-a asigurat că nu lipseşte absolut nimic în acest moment din tot ceea ce înseamnă paleativul de tratament", a adăugat ministrul Carmen Dan.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva au desfăşurat, marţi dimineaţă, o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale, fiind efectuate opt percheziţii domiciliare.

La una dintre locuinţele percheziţionate, în Rădăuţi, una dintre persoanele vizate a atacat şi rănit, cu o sabie, unul dintre angajaţii Serviciului pentru acţiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap şi braţ.

Poliţistul rănit lucrează de 12 ani, este căsătorit şi are două fetiţe. 

Agresorul, care este reţinut în prezent, a fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat şi controlul judiciar, de către instanţa de judecată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.