Candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 3, Adrian Moraru, atrage atenţia asupra faptului că Biroul Electoral al Sectorului 3 pentru alegerile locale a fost amenajat într-o clădire care aparţine de Şcoala "Leonardo da Vinci" şi unde ar trebui să înveţe zece clase de copii de gimnaziu. Moraru spune că cele zece clase vor trebui să înveţe în clădirea principală a şcolii, crescând astfel riscul la adresa sănătăţii copiilor. El cataloghează situaţia drept "incredibilă” şi arătă că nu există cadru legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Biroul electoral de sector din Sectorul 3 este proţăpit abuziv în sediul unei şcoli unde învaţă 10 clase de copii de I-IV. Fără nicio bază legală. Aceşti copii, săptămâna viitoare, nu pot să intre în acea şcoală pentru că Primăria s-a hotărât să pună sediul Biroului electoral de sector în acel sediu. Şi li s-a spus: descurcaţi-vă! Consiliul de Administraţie al Şcolii Leonardo da Vinci, de care ţine acest corp de clădire, sunt disperaţi şi încearcă să găsească o soluţie, bineînţeles, crescând într-o oarecare măsură riscul ca prin această concentrare a elevilor în sediul principal al şcolii să îi expună mai mult la o potenţială transmitere a virusului. Este ceva nemaivăzut ca pur şi simplu profesorii şi de săptămâna viitoare, părinţii şi copiii să descopere că la şcoala lor şi-a făcut cuib altcineva. Este incredibil”, a declarat Adrian Moraru, marţi seară, în cadrul unei dezbateri la care au participat candidaţii PNL pentru primăriile de sector din Capitală, alături de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 
 
Acesta a precizat că nu există un cadru legal care să permită organizarea acelui birou electoral în incinta unităţii de învăţământ.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.