Ceremonii de comemorare a militarului care a murit în Afganistan au avut loc, vineri, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii. Buzoianul Ciprian Ştefan Polschi, în vârstă de 38 de ani, a murit joi în atacul terorist de la Kabul. La unitatea militară 01847 din Crâng, foştii săi camarazi au ţinut un moment de reculegere şi au vorbit despre cariera lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şi-a îndeplinit cu demnitate şi onoare misiunea, fiind apreciat de colegi, şefi şi parteneri de coaliţe. Nu era la prima sa misiune, fiind, de asemnenea, plecat în 2016 şi 2018. Pe timpul misiunilor,  a manifestat un deosebit interes pentru pregatirea profesională”, a declarat locotenent colonel Mihai Buzatu, locţiitor al comandantului UM 01847, Batalion 52 Operaţii Speciale.

Buzoianul Ciprian Ştefan Polschi, ucis joi în Afganistan, a fost avansat sublocotenent şi decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de cavaler cu însemne pentru război.

Ciprian Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea 2 copii de 9 şi respectiv 11 ani.

Militarul, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.