O bucată de tencuială s-a desprins, marţi, din tavanul unei săli de clasă din imobilul în care funcţionează Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, clădire afectată de cutremurele produse în zona Olteniei în acest an. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au declarat pentru News.ro că incidentul a avut loc în timpul unor expertize făcute la podul imobilului şi că în sala de clasă se desfăşurau cursuri, însă niciun elev nu a fost rănit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La corpul respectiv, în podul clădirii se efectuau lucrări pentru o expertiză tehnică, imobilul a fost parţial afectat de cutremurele din acest an. Echipa de inspecţie tehnică era în pod, făceau operaţiuni specifice, iar la un moment dat din tavan s-a desprins o bucată mică de tencuială. Ea a căzut în sala de clasă, dar fără a fi afectată integritatea fizică a vreunui elev”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ionuţ Catrina.
 
El a precizat că în clasă se desfăşurau cursuri, fiind în sală elevi de clasa a unsprezecea. 
 
Conform portalului web al unităţii de învăţământ, cursurile în actualul spaţiu în care funcţionează şcoala au început în urmă cu mai bine de o sută de ani şi, de-a lungul timpului, acel imobil a avut inclusiv destinaţiile de spital militar, dar şi de grajduri pentru cai, în perioada Primului Război Mondial.
 
Peste 2.000 de cutremure au zguduit, în perioada februarie-martie a acestui an, zona Olteniei, cel mai afectat fiind judeţul Gorj. Conform bilanţului făcut la acel moment de către autorităţile gorjene, evaluările vizuale au arătat că s-au produs pagube la 121 de clădiri, astfel: 27 de unităţi de învăţământ; 17 instituţii publice; o unitate medicală; 20 de lăcaşuri de cult; 5 operatori economici; 2 obiective turistice; 24 blocuri de locuit; 22 de construcţii cu destinaţia casă de locuit, 3 alte construcţii. Pentru 16 dintre clădirile afectate şi care au destinaţia de unitate de învăţământ Prefectura Gorj a înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării sumelor din Fondul de investiţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.