Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat, vineri, la Alba Iulia, răspunzând la o întrebare privind soarta românilor care lucrează în ţara sa după Brexit, că Marea Britanie "a fost şi rămâne o ţară deschisă” şi este apreciat rolul celor 2.500 de medici români care lucrează în sistemul sanitar britanic sau al românilor care lucrează în sectorul de construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că Marea Britanie a fost întotdeauna şi rămâne o ţară deschisă, o ţară spre lumea întreagă şi imigraţia a jucat şi joacă în continuare un rol foarte important pentru Marea Britanie. Apreciem rolul făcut de medici şi asistenţi medicali din România. Sunt mai mult de 2.500 de medici români care lucrează în serviciul naţional de sănătate al Marii Britanii şi fac un rol absolut deosebit. Şi nu este vorba numai de medici. Migranţii din România fac un rol foarte important în sectorul construcţiilor, de exemplu, sau în sectorul culegerii de fructe, nu numai în cele mai înalte profesii”, a spus Paul Brummell.

Ambasadorul a adăugat că el crede că rezultatul de la referendumul din Marea Britanie privind Brexitul a fost astfel şi pentru că rata de migraţie în Marea Britanie a fost şi rămâne foarte înaltă, iar populaţia britanică a votat şi pentru a recâştiga puţin din controlul asupra numărului de migranţi care vin în ţară.

"Presiunea pentru serviciile sociale, de exemplu, a fost foarte mare şi rămâne foarte mare pentru că creşte foarte repede din migraţie. Eu consider că nu suntem împotriva migraţiei. Migraţia este foarte importantă şi trebuie să rămână inclusiv pentru cei care sunt din România. Cei care au votat pentru Brexit, au votat însă şi pentru a recâştiga mai mult control asupra acestui proces”, a mai spus ambasadorul britanic.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a susţinut, vineri, o conferinţă la Universitatea "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Tema conferinţei a fost "Leadership style of Queen Marie of Romania”, fiind legată de viaţa Reginei Maria a României. Diplomatul britanic a fost la prima sa vizită oficială în Alba Iulia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.