Un bebeluş de zece luni diagnosticat cu rujeolă şi care prezintă complicaţii a fost transferat de la Spitalul din Galaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, până în prezent în judeţul Galaţi fiind diagnosticaţi cu rujeolă 23 de copii. Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Mihnea Hurmuzache, a declarat pentru News.ro că bebeluşul a fost adus cu ambulanţa în cursul zilei de miercuri, starea acestuia fiind gravă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, a declarat, joi, că un copil de zece luni care a fost diagnosticat cu rujeolă şi care prezintă complicaţii a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Iaşi.

Până acum, în judeţul Galaţi, au fost diagnosticaţi cu rujeolă 23 de copii, însă niciunul dintre aceştia nu fusese vaccinat.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Mihnea Hurmuzache, a declarat pentru News.ro că bebeluşul a fost adus cu ambulanţa în cursul zilei de miercuri, starea acestuia fiind gravă.

"Din informaţiile pe care le avem bebeluşul a intrat în contact cu un alt copil diagnosticat cu rujeolă. Starea lui este gravă, el fiind intubat. Bebeluşul are o formă complicată de rujeolă şi facem tot posibilul să-l salvăm", a spus Mihnea Hurmuzache.

Aproape 200 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, la nivel naţional, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, în 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.616, fiind înregistrate şi 29 de decese, a anunţat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până marţi au fost confirmate 6.616 cazuri de rujeolă în 41 de judeţe, în ultima săptămână fiind înregistrate 182 de cazuri noi.

De asemenea, de la debutul epidemiei au fost înregistrate 29 de decese - 8 în judeţul Timiş, 5 în judeţul Arad, 6 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş-Severin şi câte unul în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.