Banca Mondială îşi exprimă regretul pentru actele de ură faţă de comunitatea romă din România, manifestate noaptea trecută prin vandalizarea cortului Centrului Cultural al Romilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti, apreciind că acestea reprezintă "o agresiune împotriva comunităţii rome şi un act de discriminare incompatibil cu valorile europene privind drepturile omului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca Mondială precizează, într-un comunicat, că sprijină România şi organizaţiile romilor în lupta împotriva discriminării.

"Activităţile Băncii Mondiale în România includ programe care vizează incluziunea romilor, apreciind că aceasta nu este doar o datorie morală, dar este şi o măsură eficientă din punct de vedere economic. Integrarea social-economică a romilor este esenţială dacă România vrea să îndeplinească criteriile de convergenţă ale UE şi vrea să ajungă la o creştere sustenabilă", se arată în comunicat.

Documentul remarcă faptul că mulţi romi sunt printre cei mai săraci şi mai vulnerabili români care se confruntă cu discriminarea şi cu excluderea.

"Inechităţile între romi şi non-romi încep de timpuriu şi se perpetuează de-a lungul vieţii. Discriminarea etnică pe scară largă continuă să submineze implementarea efectivă a politicilor de incluziune pentru populaţia romă", menţionează comunicatul Băncii Mondiale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.