Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a adoptat o hotărâre privind ridicarea carantinei din satul Gornet, dar măsura va intra în vigoare după emiterea ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Prahova a transmis că, pe data de 5 august, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet din comuna Gornet.

Măsura va intra în vigoare începând cu data şi ora emiterii ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta.

“La ora publicării acestui comunicat nu a fost emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru ridicarea carantinei zonale”, a precizat Prefectura Prahova.

Sursa citată spune că în perioada următoare, starea de sănătate a populaţiei din satul Gornet va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare (medici de familie, asistenţi sociali), sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Potrivit anchetelor epidemiologice, efectuate de către DSP Prahova, în perioada 22 iulie 2020 – 3 august au fost depistate 13 cazuri noi de infecţie Covid-19, dintre care patru au fost din comunitate şi nouă au fost din rândul contacţilor celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale. Dintre cele patru cazuri din comunitate, două sunt izolate în spital, iar două la domiciliu.

Pentru acestea au fost identificaţi zece contacţi, patru având test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 negativ, iar ceilalţi şase fiind carantinaţi la domiciliu.   

Hotărârea de instituirea a carantinei zonale a fost luată în data de 22 iulie. Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe data de 4 august, ridicarea carantinei din satul Gornet, după ce autorităţile locale au contestat această măsură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.