Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Turcia că vremea se va înrăutăţi în zona Edirne-Istanbul-Bursa, autorităţile locale atenţionând că vor avea loc intensificări ale vântului şi că stratul de zăpadă ar putea depăşi 10 centimetri, fapt ce va îngreuna circulaţia aeriană, rutieră, navală şi feroviară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere că aeroporturile Atatürk şi Sabiha Gokcen din Istanbul sunt puncte importante de tranzit către alte destinaţii, se recomandă cetăţenilor români care călătoresc din / spre Istanbul sau doar tranzitează aeroporturile din metropolă, să verifice permanent actualizările programului de zbor, foarte multe curse având întârzieri considerabile sau au fost anulate. Pentru zilele de 26 şi 27 ianuarie 2017 au fost anunţate ca fiind anulate peste 338 de zboruri ale companiei Turkish Airlines”, anunţă MAE.

Ministerul le recomandă cetăţenilor români aflaţi în Turcia să obţină informaţii actualizate despre circulaţia în zona afectată de vremea rea pentru a evita blocajele în trafic, abateri de la traseele prestabilite sau întârzier ale curselor aeriene.

”Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541; +902123580516; +902123583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al C.G. al României la Istanbul: +905335420695”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.