Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Slovacia, unde începând de luni sunt în vigoare coduri portocaliu şi galben de frig, în nord-est, respectiv sud-vestul ţării. Valul de aer rece va fi însoţit de ninsori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Slovacia că, potrivit informaţiilor publicate de către autorităţile slovace, un val de aer rece va afecta Republica Slovacă începând din 18 ianuarie 2021. În acest context, Institutul Slovac de Hidro-Meteorologie (SHMU) a emis un cod portocaliu de temperaturi scăzute pentru regiunile din nord-estul Slovaciei (Prešov, Žilina, Banska Bystrica, Trenčin) şi un cod galben, în regiunile din sud-vestul ţării (Bratislava, Košice, Nitra, Trnava)", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Valul de aer rece se va extinde până în 19 ianuarie, fiind însoţit de ninsori.

MAE recomandă românilor care urmează să se deplaseze sau să tranziteze Slovacia / regiunile afectate să consulte în permanenţă informaţiile privind evoluţiile meteorologice la: http://www.shmu.sk/sk/?page=1 şi să respecte recomandările autorităţilor slovace.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secţiei Consulare a Ambasadei României la Bratislava: +421 2 207 27 347, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu un caracter de urgenţă, pot apela telefonul de permanenţă al secţiei consulare a Ambasadei României în Republica Slovacă: +421 902 411 268.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://bratislava.mae.ro/, http://www.mae.ro/, http://www.meteoalarm.eu/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.