Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit, miercuri seară, despre multele teorii ale conspiraţiei care sunt vehiculate în legătură cu pandemia şi a afirmat că, dacă ar fi aşa, ar fi ”un lucru extraordinar”. ”Lumea, toate puterile s-au înţeles”, a afirmat Arafat, precizând că acest lucru este imposibil şi, din păcate, ”avem o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat s-a referit, miercuri seară, la Digi 24, la multele teorii ale conspiraţiei care există în legătură cu pandemia şi a afirmat că, din păcate, multă lumele crede, punând sub semnul întrebării acţiunile autorităţilor.

”Ei cred deja aceste teorii - că de fapt nu e Covid şi că noi exagerăm, că de fapt e o conspiraţie a lui Bill Gates, că e o conspiraţie a nu ştiu cui. Eu am zis-o şi o repet şi astăzi pentru cei care nu m-au auzit zicând-o: dacă e conspiraţie, să înţeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar. Lumea, toate puterile s-au înţeles. Asta înseamnă că a stat americanul cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea şi au făcut o conspiraţie împotriva populaţiilor proprii. Nu a fost aşa ceva. Cine crede că aşa ceva a fost, este imposibil”, a afirmat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, ”a pornit virusul, este o pandemie”.

”Nu discut de originea virusului şi de toate speculaţiile. Până nu avem alte probe, alte dovezi, mergem pe ideea mutaţiei, cum a fost la gripa spaniolă acum 100 de ani aproximativ şi avem o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul. Nu e de glumit, este de luat în serios şi trebuie să rămână situaţia asta în domeniul tehnic, fără a fi politizată pentru că riscul pierderii încrederii populaţiei în autorităţi care gestionează acest lucru, riscul major este că la momentul la care vom avea nevoie de colaborarea populaţiei, la modul real, să nu o avem şi factura va fi foarte mare, va fi în vieţi omeneşti”, a mai declarat Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.