Aproximativ 18.500 de candidaţi din cei peste 22.000 înscrişi pentru proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului s-au prezentat, vineri, la examen. Douăzeci de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Ultima probă din această sesiune va avea loc luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E.d) - din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august 2023) s-a desfăşurat vineri, cu participarea a 18.554 de candidaţi (dintr-un total de 22.239 de candidaţi înscrişi - toate promoţiile).

Astfel, nu s-au prezentat 3.665 de candidaţi, iar 20 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil.

Ultima probă scrisă din această sesiune - Limba şi literatura maternă - proba E.b) - va avea loc luni.

Primele rezultate vor fi aşate în 25 august (până la ora 12:00) pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi în centrele de examen, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi comunicate în 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

Potrivit sursei citate, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.