Şaisprezece persoane din cele câteva zeci intoxicate cu mâncarea servită la o nuntă care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la un local din Alba Iulia au fost internate în spital pentru a fi tratate, iar localul care cuprinde mai multe săli de nunţi a fost închis până cel puţin săptămâna viitoare, când ar urma să fie încheiată ancheta sanitară în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a declarat, marţi, pentru News.ro, că 16 persoane din cele câteva zeci intoxicate cu mâncarea servită la o nuntă desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la un local din Alba Iulia au fost internate în spital pentru a fi tratate, iar alte aproximativ 20 au primit tratamente şi au fost trimişi acasă.

Sinea a spus că localul unde a avut loc nunta a fost închis şi nu se permite organizarea niciunui eveniment cel puţin până săptămâna viitoare, când vor fi gata analizele şi va fi încheiată ancheta sanitară în acest caz.

Potrivit sursei citate, 16 angajaţi care au preparat şi servit masa au fost convocaţi, marţi, de către inspectorii DSP, la laborator, în vederea recoltării unor probe pentru a se stabili dacă vreunul dintre ei este bolnav şi ar putea fi sursa toxiinfecţiei alimentare.

Zeci de persoane s-au prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba acuzând simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o nuntă într-un local în municipiul Alba Iulia.

Printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale s-au numărat chiar şi mirele şi mireasa.

Direcţia de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă în acest caz, iar localul unde a avut loc nunta a fost închis până când se va stabili ce a determinat îmbolnăvirea nuntaşilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.