Peste 10.000 de persoane au asistat, joi, la Alba Iulia, la parada de Ziua Naţională, la care au participat peste 600 de militari şi zeci de mijloace tehnice de luptă, o femeie spunând că a venit tocmai de la Sibiu şi că nu pierde nicio defilare de 1 Decembrie deoarece soţul şi fiul său sunt militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parada militară a început în jurul orei 13.00 şi s-a desfăşurat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

La această manifestare au participat militari de la Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan” din Bistriţa, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene "Andrei Mureşianu” din Floreşti, judeţul Cluj, de la Regimentul 69 Artilerie Mixtă "Silvania” din Şimleu Silvaniei”, Batalionul 317 Cercetare "Vlădeasa” din Someşeni, Batalionul 26 Vânători de Munte "Avram Iancu” din Brad, dar şi de la Brigada 10 "Dunărea de Jos”, reprezentată de Batalionul 136 Ge "Apulum” din Alba Iulia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, au defilat studenţi şi elevi de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu” din Sibiu, de la Colegiul Naţional Militar "Mihai Vitezul” din Alba Iulia, Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan din Cluj-Napoca, precum şi pompierii militari de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Unirea” al judeţului Alba, poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean de Politie Alba, angajaţii Serviciului Român de Informaţii Alba şi poliţiştii locali de la Poliţia Locală din Alba Iulia.

Pe durata evenimentului, traficul rutier în centrul oraşului a fost închis.

La paradă au asistat, potrivit autorităţilor locale, peste 10.000 de persoane din toată ţara. 

O femeie a declarat că a venit de la Sibiu şi că nu pierde nicio defilare organizată de Ziua Naţională deoarece în familia sa sunt mai mulţi militari.

”Soţul meu a fost ofiţer, iar fiul este în prezent ofiţer. Nu participă la această paradă, dar mă bucur de fiecare dată să văd tineri, ca şi fiul meu, de care ar trebui să fim mândri şi pe care ar trebui să-i respectăm”, a spus femeia.

Cei mai încântaţi de tehnica de luptă prezentată au fost copiii, mulţi dintre ei fotografiindu-se cu militarii.
 
Andrei, un copil de şase ani din Alba Iulia, a spus că a venit să vadă parada militară deoarece îi plac foarte mult militarii şi blindatele.

”Am venit cu mama şi cu tata la parada militară pentru că îmi plac militarii. Vreau să mă fac militar”, a spus copilul.

Manifestările de Ziua Naţională de la Alba Iulia continuă cu un spectacol gastronomic numit "Marea Unire a bucătarilor”, în cadrul căruia câteva zeci de bucătari din întreaga ţară vor găti în aer liber peste două tone de fasole boabe şi cu câteva sute de kilograme de cârnaţi, iar mâncarea, aproximativ 8.000 de porţii, o vor servi apoi gratuit participanţilor la ceremoniile de 1 Decembrie. Mâncarea va fi pregătită, după cum promit organizatorii, în "cel mai mare ceaun din România” şi vor fi folosite doar ingrediente româneşti.

Autorităţile din Alba au pregătit  şi focuri de artificii 3D, care vor încheia manifestările dedicate Zilei Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.