Peste 1.000 de oameni participă, sâmbătă seara, la un nou protest la Alba Iulia solicitând abrogarea Ordonanţei de Urgenţă prin care s-au modificat codurile penale, protestatarii pornind în marş pe străzile oraşului şi scandând "Noi de aicea nu plecăm/ Nu plecăm acasă/ Până nu veţi abroga ordonanţa voastră!”. "Morţii voştri pot vota, dar nu pot şi protesta”, scrie pe o pancartă purtată de un protestatar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au adunat, sâmbătă seara, în faţa Prefecturii Alba purtând pancarte cu mesaje precum "Morţii voştri pot vota, dar nu pot şi protesta”, "PSD – PCR, aceeaşi infecţie! Altă întrebare!”,„No, amu zău că-i bai!” „Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, „Nu accept acest abuz”, „În democraţie, hoţii stau în puşcărie” dar şi „Asta-i trădare, nu guvernare!”.

Un pensionar poartă o pancartă realizată din marginile unei cutii de carton pe care a scris „Dragnea nu uita la Aiud ii vila ta!” şi spune că a ieşit în stradă pentru „a-i opri pe hoţii care vor să distrugă România”. Bărbatul spune că din punctul său de vedere mulţi dintre cei care se află în prezent în funcţii publice la Bucureşti „ar trebui să se mute în vila de la Aiud”, făcând aluzie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud.

La începutul protestului, oamenii au cântat împreună imnul de stat „Deşteaptă-te române”, iar apoi i-au aplaudat pe jandarmii care monitorizează acţiunea scandând „Cinste lor, cinste lor, cinste lor jandarmilor!”

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au pornit într-un marş pe străzi, din centrul oraşului spre cartierul Cetate, circulaţia auto fiind îngreunată pe străzile pe care aceştia se deplasează, iar pe parcurs coloana de manifestanţi este în creştere.

În faţă s-a aflat şi sâmbătă seara un grup de tineri care poartă un imens steag tricolor pe care au lipit mesajul „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta”. De asemenea unul dintre protestatari poartă pe umăr, ca la înmormântare, o cruce pe care era scris numele liderului PSD Liviu Dragnea, poza acestuia şi mesajul „Liviu Dragnea vreau să ştie/ Sunt gropar de meserie!”. Un alt tânăr poartă o coroană de flori pe care scrie „ PSD – ALDE - La mulţi ani cu executare!”.

Oamenii se manifestă zgomotos cu fluiere, vuvuzele şi tălăngi şi scandează lozinci precum „Noi de aicea nu plecăm/ Nu plecăm acasă/ Până nu veţi abroga ordonanţa voastră!”, „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!”, „Dragnea nu uita/ Va veni şi ziua ta!”, „Jos Guvernul!!!”,  „Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”, „Uniţi salvăm toată România!” sau „PSD – ciuma roşie”.

Protestul de la Alba Iulia nu este autorizat, însă până la ora transmiterii acestei ştiri a fost lipsit de incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.