Aproximativ 3.000 de elevi din Alba nu merg la şcoală, marţi şi miercuri, după ce autorităţile au decis să suspende cursurile în mai multe unităţi de învăţământ decât anunţaseră iniţial, din cauza gerului, cele mai multe dintre şcolile închise fiind în zona Munţilor Apuseni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, marţi, pentru News.ro, că instituţia a decis, la cererea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, sistarea temporară a cursurilor în unele dintre unităţile de învăţământ aflate pe raza a 8 comune şi două oraşe din judeţul Alba.

Dărămuş a spus că în total este vorba de unităţi de învăţământ în care învaţă aprope 3.000 de elevi, iar cele mai multe dintre acestea sunt în zona Munţilor Apuseni.

”Am decis, la solicitarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, suspendarea temporară a cursurilor în mai multe şcoli din judeţ. În principal motivul este gerul din aceste zile dar şi defecţiuni la instalaţiile de încălzire, produse din cauza temperaturilor extrem de scăzute” a spus Dărămuş.

Potrivit sursei citate, unităţile de învăţământ închise sunt din Câmpeni, Sebeş (Răhău), Roşia Montană, Doştat, Bistra, Ciugud, Şibot, Scărişoara, Jidvei sau Săliştea.

Cele mai multe sunt şcoli cu un număr mic de elevi, însă este şi cazul oraşului Câmpeni unde toate şcolile şi liceele au fost închise fiind vorba de peste 2.300 de elevi.

În noaptea de luni spre marţi, temperaturile au scăzut în Alba până în jurul valorii de minus 29 de grade Celsius, judeţul fiind sub avertizare cod portocaliu de ger.

Ministerul Educaţiei anunţa ieri că şcolile vor fi închise, marţi, în 22 de judeţe şi în Capitală, iar, parţial, cursurile vor fi suspendate în alte nouă judeţe, în timp ce, miercuri, cursurile vor fi suspendate în totalitate doar în judeţul Argeş şi în Bucureşti. În Capitală, şcolile vor fi închise, de altfel, toată săptămâna, cursurile urmând să fie reluate lunea viitoare.

În cazul judeţului Alba, iniţial s-a anunţat că marţi vor fi închise doar cinci unităţi de învăţământ, iar miercuri una, dar între timp, mai multe autorităţi locale au decis să suspende cursurile, din cauza temperaturilor scăzute.

Bucureştiul şi 36 de judeţe sunt de luni sub avertizare cod portocaliu de ger, cu temperaturi minime între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade. Cinci judeţe din vestul ţării rămân sub avertizare cod galben de ger, temperaturile minime scăzând sub -15 grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.