Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă atenţie sporită la utilizarea medicamentului Keppra soluţie orală, prescris în tratamentul epilepsiei, întrucât au fost raportate cazuri de supradozaj accidental, majoritatea la copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 11 ani, prin administrarea unei doze chiar şi de 10 ori mai mare, ceea ce poate produce inclusiv comă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă atenţie sporită la utilizarea în condiţii de siguranţă a medicamentului Keppra soluţie orală, prescris în tratamentul epilepsiei, deoarece au fost raportate cazuri de supradozaj accidental, majoritatea la copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 11 ani, cele mai multe din cauza utilizării unei seringi dozatoare inadecvate (de exemplu, seringă de 10 mililitri în locul celei de un mililitru).

Recomandarea în limba română este postată pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, instituţia care a tradus atenţionarea Agenţiei Europene a Medicamentului. 

"Deşi adesea lipsit de simptome, supradozajul cu levetiracetam (substanţa activă a medicamentului, n.r.) poate totuşi provoca somnolenţă, agitaţie, tulburări de respiraţie şi comă. Pentru evitarea erorilor de medicaţie şi a riscului de supradozaj cu medicamentul Keppra, părinţilor şi persoanelor care asigură îngrijire li se recomandă utilizarea exclusivă a seringii care însoţeşte medicamentul”, mai spune Agenţia Europeană a Medicamentului.

Cutiile în care este ambalat medicamentul şi etichetele acestora vor avea culori diferite şi vor indica în mod clar volumul flaconului, volumul seringii dozatoare, precum şi intervalul de vârstă a copilului pentru care este indicat medicamentul.

Totodată, pentru reducerea la minimum a riscului de utilizare a unei doze incorecte, şi prospectul va include instrucţiuni mai clare adresate părinţilor şi persoanelor care asigură îngrijirea copilului. În acelaşi timp, acestora li se recomandă să arunce întotdeauna cu grijă seringa în momentul golirii flaconului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.