Africa de Sud şi-a păstrat Cupa Mondială de rugby la 28 octombrie 2023, pe Stade de France, în urma victoriei cu 12-11 în faţa Noii Zeelande în finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sud-africanii au devenit prima echipă care a câştigat pentru a patra oară competiţia, după 1995, 2007 şi 2019.

La capătul suspansului, într-o finală intensă şi strânsă, Springboks au intrat în istorie, reuşind dubla şi, mai ales, al patrulea titlu de campioană mondială în detrimentul Noii Zeelande.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Superior organizată în apărare, Africa de Sud a blocat meciul în momentul în care Noua Zeelandă a vrut să profite de fiecare ocazie pentru a da un plus de ritm jocului.

Crescut într-un orăşel de lângă Port Elizabeth, Siya Kolisi, este primul căpitan de culoare din istoria Springboks şi a devenit un simbol, după ce a ridicat trofeul Webb-Ellis pentru a doua oară în mijlocul coechipierilor săi.

La Cupa Mondială a participat şi naţionala României, dar “Stejarii” au pierdut toate meciurile: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoţia şi 24-45 cu Tonga..



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.