Producătorul german de automobile Volkswagen intenţionează să producă 3 milioane de vehicule electrice mici la cele două fabrici ale sale din Spania, între 2025 şi 2030, a declarat miercuri Wayne Griffiths, preşedintele diviziei spaniole SEAT a VW, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul german de automobile promovează electrificarea producţiei sale şi intenţionează să construiască o fabrică de baterii în Spania.

Griffiths a declarat că SEAT îşi propune, pe termen mediu, să asambleze 500.000 de maşini electrice pe an, la uzina SEAT din Martorell, din apropierea Barcelonei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nu tăierea locurilor de muncă la fabrică este prioritatea SEAT, a adăugat el.

Griffiths a spus într-o conferinţă de presă că producătorul auto lucrează din greu pentru a aduce o a doua platformă pentru producţia de vehicule electrice la Martorell, care ar creşte competitivitatea.

Volkswagen a declarat deja că va începe să producă două vehicule electrice la uzina Martorell în 2025 şi la linia de asamblare Navarra a VW în aceeaşi perioadă - o maşină mică pentru marca de lux Cupra, asociată cu SEAT, şi o altă maşină pentru marca VW.

Griffiths a declarat pentru Reuters, luna trecută, că Volkswagen va depune o nouă cerere Spaniei pentru fonduri ale Uniunii Europene, în timp ce evaluează dacă va produce acolo vehicule electrice suplimentare, în afara celor planificate pentru 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.