Starea prim-ministrului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii din ţară, în urma tentativei de asasinat de miercuri împotriva liderului central- european, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, viceprim-ministrul Slovaciei a mai spus că transferul lui Fico în capitala Bratislava de la spitalul din orăşelul din apropierea zonei în care a fost împuşcat de cinci ori, la o distanţă dmică, nu va avea loc în zilele următoare.

Nu a fost nevoie să preluăm oficial atribuţiile oficiale ale lui Fico şi a avut loc o anumită comunicare cu premierul, a declarat viceprim-ministrul Robert Kalinak reporterilor, în faţa spitalului în care Fico este tratat.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Fico a suferit vineri o operaţie de două ore, care a sporit speranţa de recuperare.

Atacul a generat unde de şoc în toată Europa şi a stârnit îngrijorări cu privire la situaţia politică polarizată şi febrilă din naţiunea cu 5,4 milioane de oameni.

Poliţia slovacă a acuzat un bărbat identificat de procurori drept Juraj C. de tentativă de omor.

Presa locală spune că este un fost agent de securitate în vârstă de 71 de ani la un centru comercial şi autor a trei culegeri de poezii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.