Sâmbătă, sibieni şi turişti au dorit să viziteze şi să participe la evenimentele organizate de Muzeul Naţional Brukenthal. Atracţia din centrul Sibiului a fost Palatul Brukenthal unde lumea a stat la coadă cu o oră înainte de deschiderea Galeriei de Artă Europeană şi a expoziţiei Puterea Leului. Istoria banilor în România. Aproximativ 16.500 de vizitatori au trecut pragul Palatului Brukenthal din Piaţa Mare. Peste de 4.000 vizitatori au vizitat Muzeul de Artă Contemporană unde s-au bucurat de solo show-ul Ştefan Radu Creţu „Unsaved species” şi de concertul susţinut de Crocodile Paradox, iar peste 6.000 persoane au participat în curtea Muzeului de Istorie Casa Altemberger la programul Long Night of Museums, împreună cu Dj:Herodot, Nopame, Von Bülove, quidbop, Hish (UK).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment au participat foarte mulţi tineri şi turişti veniţi în Sibiu din ţară dar şi din străinătate: Olanda, Germania, Ungaria, Statele Unite ale Americii, Austria, Marea Britanie, arată comunicatul de presă transmis de către reprezentanţii Muzeului Brukenthal.

Managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Constantin Chituţă a declarat:

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

„Am demonstrat încă o data că la Sibiu cultura e la putere şi e o forţă. Mii de vizitatori au petrecut seara între obiectivele muzeale ale Sibiului, au vizitat Palatul Brukenthal, apoi Muzeul de Artă Contemporană, s-au oprit la concertul din curtea Muzeului de Istorie, au vizitat Biblioteca Astra şi Muzeul Episcopiei Evanghelice şi apoi au participat la Muzeul Astra la concertul Subcarpaţi. Am încercat să răspundem şi în acest an la cea de a XX ediţie a proiectului Noaptea Europeană a Muzeelor. Noi, ca instituţie, ne desfăşurăm activitatea de peste 207 ani, fiind cel mai vechi muzeu deschis publicului din Europa de Est. Deschis pe baza testamentului Baronului Brukenthal, în aceşti ani de existenţă milioane de vizitatori ne-au trecut pragul. E unul din obiectivele noastre de a fi deschişi pentru public şi de a le arăta o parte din patrimoniiul cultural valoros pe care îl deţinem”, a afirmat managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Constantin Chituţă, conform sursei citate.

Chituţă a mai spus că „publicul a putut vizita saloanele somptuoase ale Palatului Brukenthal dar şi expoziţia Capodopere unde sunt expuse lucrările semnate de Van Eyck, Memling, Rubens, Lorenzo Lotto, Antonello da Messina, Veronese, Teniers, Brueghel ş.a. Lucrarea Ecce Homo de Tiţian a putut fi văzută aseară la Iaşi, la Muzeul Municipal Regina Maria. De asemena programul a cuprins şi vizita în cadrul expoziţiei Puterea Leului”.

„Istoria banilor în România, organizată în premieră într-un muzeu din ţară în colaborare cu Banca Naţională a României. În cadrul acestei expoziţii vizitatorii au trimis în ţară şi în străinătate, gratuit, peste 1000 de cărţi poştale. Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal a găzduit show-ul artistic al lui Ştefan Radu Creţu şi concertul Crocodile Paradox iar curtea Muzeului de Istorie Casa Altemberger a găzduit în cadrul proiectului Campus Experience cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu un amplu program la care au mixat cinci DJ din ţară şi străinătate. Evenimentele au fost organizate cu sprijinul angajaţilor instituţiei şi a voluntarilor, tineri şi foşti angajaţi ai Muzeului”, a completat Alexandru Constantin Chituţă.

El a adăugat că o parte din angajaţi Muzeului, membri ai sindicatului s-au aflat la protestul de la Bucureşti, ănsă nu a fost nicio problemă din această chestiune.

„Cu toţi suntem echipa Brukenthal şi ducem mai departe şi promovăm profesionalismul, valorile, energia, moştenirea şi creaţia contemporană şi afirmăm că sunt unele probleme de finanţare a muzeelor şi a salarizării. Le mulţumesc tuturor celor care au fost voluntari la Noaptea Muzeelor şi tuturor celor care ne-au trecut pragul. În acest an, am desfăşurat acest program cu mesajul Susţinem salarizarea demnă şi egală în cultură şi Voluntar pentru Muzeul tău!, iar publicul a apreciat şi susţinut acest lucru”, a conchis Chituţă, conform sursei menţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.