Ucraineanul Oleksandr Usyk (37 de ani), deţinător al titlurilor WBA-WBO-IBF la categoria grea, l-a învins pe englezul Tyson Fury (35 de ani), deţinătorul titlului WBC la categoria grea, sâmbătă seara, în faţa a 16.000 de spectatori la Kingdom Arena din Riad (Arabia Saudită).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Box: Tyson Fury lasă să înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria lui Usyk din cauza războiului din Ucraina - VIDEO

Usyk a devenit astfel primul campion incontestabil la categoria grea de la Lennox Lewis, încoronat la Las Vegas în 1999.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

După o luptă spectaculoasă în ultimele runde, doi judecători au decis în favoarea lui Usyk, 115-112 şi 114-113, în timp ce al treilea l-a văzut pe englez în avantaj 114-113. Cu toate acestea, victoria ucraineanului părea evidentă. El a fost consecvent în tactica sa, a încasat lovituri, dar a dat mai multe. În runda a noua, Fury a fost numărat şi ar fi putut fi oprit.

 

În următoarea sa luptă, Usyk va trebui să-i ofere o revanşă, programată în contractul lor pentru 12 sau 13 octombrie. Însă ucraineanul este acum singurul campion mondial al categoriei, ultimul campion necontestat fiind englezul Lennox Lewis, până la retragerea sa din ring în 2003. Lewis (58 de ani) a fost prezent la marginea ringului ca invitat, la fel ca şi americanul Evander Holyfield (61 de ani), împotriva căruia a unificat titlurile.

 

În timp ce Usyk a ieşit primul din vestiare într-un costum tradiţional de războinic ucrainean, Fury a sosit într-o ţinută mai normală de box.

 

 

Usyk are 101,350 kg, 1,91 m şi acum 22 de victorii, dintre care 14 înainte de limită, 0 înfrângeri, în timp ce Tyson Fury are 118,840 kg, 2,06 m şi 34 de victorii, dintre care 24 înainte de limită, 1 remiză, acum 1 înfrângere.

"Mulţumesc foarte mult echipei mele. Este o mare oportunitate pentru familia mea, pentru mine, pentru ţara mea. Este un moment grozav, este o zi grozavă", a spus Usyk.

"Da, bineînţeles. Sunt pregătit pentru o revanşă", a adăugat el.

La meci au asistat personalităţi din lumea mondenă şi a sportului, printre care Cristiano Ronaldo, Neymar sau Jean-Claude Van Damme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.