FBI a efectuat două percheziţii în ultimele săptămâni la Universitatea din Delaware în cadrul anchetei privind gestionarea de către preşedintele Joe Biden a unor documente clasificate, relatează CNN, citând o sursă apropiată anchetei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Percheziţiile au avut loc cu acordul şi cooperarea echipei juridice a lui Joe Biden.

CNN susţine că anchetatorii au recuperat de la Universitate documente ce nu par a fi clasificate, dar acestea sunt analizate în prezent de FBI. Anchetatorii au recuperat materialele din două locaţii ale universităţii, în două zile diferite.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Anchetatorii au examinat două seturi distincte de documente în timpul percheziţiilor: o arhivă de materiale din perioada în care Biden a lucrat în Senatul SUA şi documente pe care Biden le-a trimis la universitate în ultimii ani.

Joe Biden a donat Universităţii din Delaware documente din perioada în care a fost senator de Delaware, între 1973 şi 2009, potrivit site-ului instituţiei. Însă cele peste 1.850 de cutii cu dosare nu au fost deschise publicului de când colecţia a ajuns la universitate, în 2012, se arată pe site-ul instituţiei.

Casa Albă şi avocatul preşedintelui au refuzat să comenteze pe marginea acestor noi informaţii apărute. Nici Universitatea Delaware şi Departamentul Justiţiei nu au răspuns la o solicitare de a oferi o reacţie.

La începutul acestei luni, avocatul lui Joe Biden a declarat că Departamentul de Justiţie al SUA nu a găsit documente cu marcaj "clasificat" în timpul unei percheziţii care a durat trei ore şi jumătate, făcută la casa de pe plajă a preşedintelui din Rehoboth, Delaware, dar a luat unele materiale pentru o analiză suplimentară.

Documente clasificate fuseseră găsite anterior în locuinţa sa din Wilmington, Delaware, şi la un birou din Washington pe care Joe Biden l-a folosit de când era vicepreşedintele lui Barack Obama şi până la alegerea sa ca preşedinte. Acest incident i-a creat probleme lui Biden în plan politic, în condiţiile în care este aşteptat să-şi anunţe campania pentru realegerea sa ca preşedinte în 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.