Trei turişti spanioli au fost ucişi şi cel puţin un spaniol a fost rănit într-un atac al unor oameni înarmaţi în provincia centrală Bamyan din Afganistan, a anunţat vineri Ministerul de Externe al Spaniei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri mai devreme, purtătorul de cuvânt al ministerului de interne taliban, Abdul Mateen Qaniee, a declarat că trei turişti străini şi un cetăţean afgan au fost ucişi în atac.

Patru cetăţeni străini şi trei afgani au fost, de asemenea, răniţi în atac, când bărbaţi înarmaţi au deschis focul, a adăugat el. Patru persoane au fost arestate, a spus el.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Ministerul spaniol de Externe a declarat că unitatea consulară de urgenţă a fost pe deplin mobilizată, iar victimele şi familiile lor sunt asistate.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a scris pe platforma de mesagerie socială X că a fost ”şocat de vestea uciderii turiştilor spanioli în Afganistan”.

Nu a existat nicio informaţie imediată a motivului pentru care a avut loc atacul.

Muntele Bamyan găzduieşte un sit din patrimoniul mondial UNESCO şi ruinele a două statui uriaşe ale lui Buddha, care au fost aruncate în aer de talibani în timpul guvernării lor anterioare, în 2001.

De la preluarea Afganistanului în 2021, talibanii au promis să restabilească securitatea şi să încurajeze un număr mic, dar tot mai mare de turişti care vizitează ţară şi vând bilete pentru a accesa statuile lui Buddha.

Atacul de vineri a fost printre cele mai grave care vizează cetăţenii străini de când forţele străine au plecat şi talibanii au preluat controlul în 2021.

În 2022, Statul Islamic a susţinut un atac care a rănit cetăţeni chinezi la un hotel popular printre oamenii de afaceri chinezi din Kabul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.