Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat cinci cetăţeni din Vietnam, toţi intraţi legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Din declaraţiile acestora a rezultat că şoferul, cetăţean din Vietnam, urma să îi ajute pe ceilalţi patru conaţionali în încercarea lor de a trece ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Şoferul din Vietnam a fost arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 17.05.2024, în jurul orei 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, la aproximativ 500 m, într-un autoturism înmatriculat în România, cinci cetăţeni străini. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din Vietnam şi au vârste cuprinse între 39 şi 53 de ani”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române de Frontieră.

Conform sursei citate, din declaraţiile acestora a rezultat că şoferul, cetăţean din Vietnam, urma să îi ajute pe ceilalţi patru conaţionali în încercarea lor de a trece ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetăţenii străini au intrat legal în ţară, în baza unor vize de muncă.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, şoferul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar ceilalţi patru cetăţeni din Vietnam pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, pe numele şoferului din Vietnam, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, mai spune sursa menţionată.

Poliţia de Frontieră recomandă cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.