Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacţionat, marţi, la atacul rusesc fără precedent care a vizat infrastructura energetică a Ucrainei şi care a avut drept consecinţă întreruperi ale alimentării cu energie electrică inclusiv în Republica Moldova, condamnând „cu fermitate” aceste lovituri care „au pus în pericol viaţa şi siguranţa a zeci de mii de oameni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă şi energetică a ţării vecine, au pus în pericol viaţa şi siguranţa a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei”, a scris preşedinta Republicii Moldova pe Facebook.

Ea a confirmat că atacurile ruseşti asupra Ucrainei au provocat deconectarea automată a unei linii care asigura transportul de curent electric pentru Republica Moldova, iar zeci de localităţi au rămas fără lumină. Şefa statului a dat asigurări că serviciile specializate lucrează pentru a remedia situaţia. „Le mulţumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm şi înţelegere”, a transmis Maia Sandu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Războiul trebuie oprit!”, arată în încheiere Maia Sandu.

Oraşele Bălţi, Ialoveni, Călăraşi, Ungheni, Nisporeni, Edineţ, Soroca, Rîşcani din Republica Moldova au rămas parţial fără curent electric, ca urmare a atacurilor din Ucraina care au avariat infrastructura energetică a ţării. De asemenea, unele localităţi din regiunea transnistreană, inclusiv oraşul Tighina, sunt afectate de pene de curent totale sau parţiale. Şi livrarea energiei electrice din România prin reţeaua Isaccea-Vulcăneşti a fost sistată, potrivit deschide.md.

Liniile din Republica Moldova nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă, a precizat vicepremierul Andrei Spânu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.