Bulgaria a devenit cea mai recentă ţară care a anunţat că nu va participa la concursul Eurovision de anul viitor, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Radiodifuzorii din Macedonia de Nord şi Muntenegru confirmaseră deja că nu vor participa la ediţia din 2023 din cauza majorării taxei de participare. 

BBC News a fost informat că ţărilor li s-a cerut să plătească mai mult pentru a compensa banii pierduţi din cauză că participarea Rusiei a fost interzisă.  

Suma pe care fiecare radiodifuzor participant o plăteşte pentru a se înscrie nu este făcută publică, dar costul total între toţi participanţii se ridică în mod normal la aproximativ 5 milioane de lire sterline - iar gazda plăteşte o sumă suplimentară. 

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru nu au reuşit să treacă de faza semifinală a concursului de anul acesta. 

Se aşteaptă ca BBC să cheltuiască între 8 şi 17 milioane de lire sterline pentru a organiza evenimentul din luna mai a anului viitor, în numele Ucrainei, care a câştigat ediţia din acest an. 

Liverpool a fost ales ca oraş gazdă, în parte datorită "ofertei sale culturale care plasează Ucraina în centrul" evenimentului de anul viitor, a transmis BBC. 

Rusia obişnuia să fie un contributor financiar semnificativ la producţie, dar a fost expulzată din competiţie în urma invaziei sale în Ucraina. 

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.