Autoritatea Navală Română (ANR) a anunţat că au fost sistate căutările bărbatului care făcea sporturi nautice la Costineşti, în Marea Neagră, şi care a fost dat dispărut la sfârşitul săptămânii trecute. De asemenea, navele care tranzitează zona au fost solicitate să anunţe dacă observă vreun indiciu despre bărbatul dispărut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANR a transmis că joi a fost luată decizia suspendării căutărilor în cazul bărbatului dispărut în mare în zona Costineşti, după ce a plecat să practice wind-surf şi nu a revenit la uscat. 
 
“În conformitate cu istoricul operaţiunilor de căutare şi salvare (SAR), începând cu data de 18 septembrie, dată la care MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române a fost alertat prin numărul unic de urgenţă 112 despre dispariţie, activităţile de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare s-au desfăşurat cu suportul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), al Gărzii de Coastă, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea (ISU Dobrogea) şi al Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX)”, se arată în comunicatul ANR.
 
Conform sursei citate, luni un avion FRONTEX a decolat din Burgas, Bulgaria, şi a survolat zona conform planului de căutare furnizat de către MRCC, iar suportul naval a fost asigurat de o navă a ARSVOM şi una a Gărzii de Coastă. De asemenea, o ambarcaţiune împreună cu o echipă de scafandri ai ISU Dobrogea a făcut căutări în zona de litoral Costineşti, de la Tuzla la 23 August.
 
Autoritatea Navală Română a precizat că, o zi mai târziu, un elicopter SMURD a survolat zona de coastă Costineşti. 
 
“În cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare au fost implicate unităţi aparţinând ARSVOM şi ale Gărzii de Coastă. Scafandrii din cadrul ISU au efectuat căutări subacvatice. Operaţiunile de căutare şi salvare s-au extins şi în zona exclusiv economică a Bulgariei, cu aeronava aparţinând FRONTEX”, a mai transmis sursa citată. 
 
Totodată, miercuri, au fost reluate operaţiunile de căutare. O navă ARSVOM a oferit sprijin pentru echipa de scafandri aparţinând ISU Dobrogea şi a continuat operaţiunile de căutare conform planului furnizat de către MRCC. Nava Gărzii de Coastă a continuat operaţiunea de căutare în zona indicata de către MRCC, având sprijin aerian din partea aeronavei FRONTEX.
 
“După cele patru zile de căutări s-a decis suspendarea acţiunilor până la apariţia unor informaţii noi relevante cazului, timp în care navele care tranzitează zona sunt solicitate prin aviz către navigatori, care se emite la fiecare şase ore, să întărească veghea şi să raporteze orice informaţie către MRCC Constanţa. De altfel, orice persoană care are un indiciu despre bărbatul căutat este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Serviciul MRCC la numărul 0241/61.59.49”, a mai precizat ANR. 
 
Bărbatul respectiv a fost dat dispărut duminică după-amiază. Iniţial, informaţia a fost că el practica kitesurfing, dar, de fapt, făcea wind-surf. De asemenea, el este de naţionalitate rusă, nu ucraineană, aşa cum autorităţile anunţaseră iniţial.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.