Ruşii au ocupat clădirea consiliului local din Herson, a anunţat, luni, primarul oraşului, Ihor Kolykhaiev, citat de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ihor Kolykhaiev a raportat pe Facebook că bărbaţi înarmaţi ruşi au preluat luni controlul clădirii consiliului oraşului. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Deşi Herson se află sub ocupaţie rusă de la începutul lunii martie, consiliul oraşului încă funcţiona sub control ucrainean. 
 
Kolykhaiev a transmis că armata rusă a luat cheile clădirii şi a schimbat paznicii.  
El a spus că a părăsit clădirea la ora locală 19.45. Din 26 aprilie, consiliul oraşului Herson nu va mai funcţiona. 
 
Herson este singurul oraş mare pe care Rusia a reuşit să-l captureze de la invadarea Ucrainei, la sfârşitul lunii februarie. Dar unele zone din jur au fost relcâştigate de trupele ucrainenei, iar luptele în regiune continuă. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.