Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite, duminică, noi precizări despre proiectul imobiliar din Aleea Modrogan nr. 1 şi afirmă că parcela a făcut istoric parte din Gradina Palatului, iar acum se vor construi blocuri de locuinţe. ”Slăbiciunea autorităţilor a făcut ca un astfel de proiect sa fie autorizat”, a transmis Nicuşor Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general, candidat pentru un nou mandat, a transmis, duminică, precizări juridice despre proiectul din Aleea Modrogan 1.

”Suspendarea Autorizaţiei de Construire şi a PUZ-ului în baza căruia s-a început investiţia privată a intervenit în dosarul 32458/3/2021, dosar care a fost suspendat până la soluţionarea dosarului 11527/3/2022. Acest dosar în care s-a solicitat de asemenea anularea Autorizaţiei de Construire a fost suspendat pe 21.11.2023 până la soluţionarea dosarului 34956/3/2021. Dosarul 34956/3/2021 este cel în care beneficiarii autorizaţiei au cerut Anulare în parte PUZ Zone Construite Protejate – Parcelarea Filipescu, dosar în care cererea le-a fost respinsă în fond in 21.05.2024 (sentinţa nu e definitivă)”, a transmis Nicuşor Dan.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Potrivit acestuia, Zona protejată 48 – Filipescu protejează zona constituită în 1911 la iniţiativa lui Alexandru Filipescu pe structura palat –> gradină circulară în jurul palatului –> parcelare cu străzi concentrice în jurul grădinii.

”Parcela pe care se desfăşoară proiectul în discuţie a făcut istoric parte din Gradina Palatului, si a fost marcată prin PUZ ZCP ca spaţiu verde, prevederi menţinute în vigoare prin decizia instanţei de fond din dosarul 34956/3/2021. În acest spaţiu a cărui valoare este incontestabilă, chiar în fosta grădină a palatului proiectul de faţă prevede nici mai mult nici mai puţin decât blocuri de locuinţe. Pe lângă reducerea suprafeţei de spatii verzi cu încălcarea prevederilor OUG 195/2005, după 20 de ani de agresiune urbanistică asupra Bucureştiului, investiţia în cauza duce această agresiune la un nou nivel. Niciun specialist nu ar fi imaginat ca cineva să îndrăznească să solicite blocuri de locuinţe în gradina Palatului Filipescu. Din păcate slăbiciunea autorităţilor a făcut ca un astfel de proiect sa fie autorizat”, a mai transmis primarul general.

Potrivit acestuia, Institutul Natţonal al Patrimoniului a reţinut, în adresa 1648/2021, importanţa litigiului pentru dezvoltarea viitoare a oraşului – ”consideram cā această acţiune constituie un moment decisiv pentru viitorul moştenirii culturale a oraşului” - reţinând explicit că prin acest proiect s-a modificat caracterul general al zonei prin ”mutilarea centrului sau de interes”.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a organizat, joi, o conferinţă de presă, pe Aleea Modrogan nr. 1, unde se construiesc mai multe blocuri, el arătând că acesta este un exemplu tipic de mafie imobiliară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.