Douăzeci şi trei de proiecte vor fi finanţate anul acesta de Ministerul Culturii prin programul dedicat Zilei Culturii Naţionale, marcată pe 15 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista finală a evaluării ofertelor culturale, depuse în cadrul programului de finanţare dedicat Zilei Culturii Naţionale 2022, a fost publicată marţi.

Douăzeci şi trei de proiecte ce acoperă diferite arii, de la teatru şa artă plastică şi promovarea literaturii, au primit finanţare, sume cuprinse între 9.600 şi 40.000 de lei.

Cinci proiecte culturale au rămas nefinanţate, având un punctaj sub 66,67, în timp ce şapte au fost respinse administrativ. Între acestea din urmă se află „Zilele Culturii Naţionale la MNLR” (Muzeul Naţional al Literaturii Române) şi „O nouă contribuţie la harta vie a literaturii române” (Uniunea Scriitorilor din România).

După evaluarea comisiei de soluţionare a constestaţiilor, lista proiectelor finanţate este condusă de proiectul „Născut în România” al Asociaţiei Bis, care a primit un punctaj de 91,67 şi suma propusă spre finanţare de 40.000 de lei.

Între cele care primesc bani în programul dedicat Zilei Culturii Naţionale se regăsesc „Artele frumoase la centenar: publicaţii de artă şi organizaţii profesionale” (Uniunea Artiştilor Plastici din România) - finanţare de 25.000 de lei, „Arta în spaţii publice din România” (Save or Cancel Production SRL) - finanţare de 19.250 de lei, „Perspective feminine în teatrul românesc” (Asociaţia Reactor de Creaţie şi Experiment) - finanţare de 11.700 de lei, „Gala Tinerlilor Scriitori, ediţia a XII-a” (Asociaţia Euro Culturart) - finanţare de 24.000 de lei şi „Creative Night Talks – Tradiţie în contemporan” (Asociaţia Atelierul de Creaţie) - finanţare de 9.632 de lei.

Programul de finanţate dedicat Zilei Culturii Naţionale 2022 a avut un buget de 500.000 de lei.

Ziua Culturii Naţionale este marcată anual pe 15 ianuarie, dată aleasă semnificativ în ziua în care s-a născut poetul Mihai Eminescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.