Reţeaua chineză de socializare Weibo a suspendat zeci de conturi dedicate de fani unor grupuri k-pop precum BTS şi Blackink, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principala platformă de socializare din China a suspendat peste 20 de conturi, după ce autorităţile au făcut apel ca aceasta să ţină în frâu manifestarea „excesivă” a fanilor.

Acţiunea a început la câteva zile după ce au început să circule fotografii cu un avion Jeju Air personalizat, finanţat de un cont popular dedicat lui Jimin, membru al grupului BTS. Acoperit cu poze ale starului şi o declaraţie de „iubire eternă”, avionul reprezintă un cadou pentru a 26-a aniversare a lui, marcată în octombrie.

Platforma a transmis că, din cauza plângerilor primite online, va suspenda o lună şi alte 21 de conturi ale fanilor unor grupuri k-pop, cinclusiv patru dedicate BTS, trei legate de Blackpink, tot atâtea de EXO şi cinci, de NCT. 

Weibo a mai spus că „se opune ferm unui astfel de comportament iraţional de urmărire a starurilor şi va trata cu seriozitate acest lucru”. În plus, a precizat că îşi va intensifica acţiunile pentru a „purifica” atmosfera online. 

Suspendarea conturilor vine în timp ce autorităţile chineze îşi intensifică retorica legat de nevoia de a combate „haosul” fan cluburilor, emiţând noi directive săptămâna trecută, preluate şi de Weibo.

Drept răspuns la pedeapsa primită, contul dedicat lui Jimin, primul disciplinat, şi-a schimbat numele pentru a semnala „un nou punct de început” şi a publicat: „Facem apel la toată lumea să fie civilizată, să urmărească starurile raţional... şi să construiască un mediu online armonios şi sănătos”.

Contul, cu 1,1 milioane de urmăritori, a început să strângă bani pentru aniversarea lui Jimin în luna aprilie şi, în primele trei minute ale campaniei, a adunat echivalentul a 155.000 de dolari, iar în prima oră, 356.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.