Direcţia de Sănătate Publică Galaţi anunţă primele două focare de coronavirus din judeţ de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform autorităţilor de sănătate publică, ambele focare de la Galaţi sunt în familii. 6 cazuri de COVID-19 au fost raportate în municipiul Galaţi, iar alte 4 în localitatea Cavadineşti.

În focarul din oraş, îmbolnăvirea s-a produs după ce două persoane din Bucureşti au venit în vizită la rudele din Galaţi. Când au revenit la domiciliu în Capitală aveau deja semne de boală, s-au testat şi au ieşit pozitive la coronavirus. ulterior, patru rude ale lor din Galaţi au ieşit pozitive la coronavirus.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În localitatea Cavadineşti, este vorba de asemenea despre un focar familial cu 4 infectări.  

 "Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, la nivelul judeţului, au fost înregistrate două focare familiale de SARS-COV 2, care au totalizat 6 cazuri (municipiul Galaţi), respectiv 4 cazuri (comuna Cavadineşti). În ambele cazuri s-au efectuat anchete epidemiologice şi s-a dispus izolarea la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, pentru toate persoanelor confirmate", a transmis luni Prefectura Galaţi.

Din focarul din municipiul Galaţi, din cei 6 bolnavi unul este vaccinat anti-COVID, iar dintre cel de la Cavadineşti, niciunul dintre cei 4 nu este vaccinat anti-COVID.

În judeţul Galaţi, sâmbătă au fost raportate 26 de noi infectări iar duminică 15 cazuri noi de COVID 19. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.