Premierul Florin Cîţu a anunţat că România va trimite 142 de pompieri într-o nouă misiune în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure din această ţară. Pompierii vor pleca cu 28 de autospeciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU şi 15 unităţi subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ: 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 2 microbuze, un autocar si alte mijloace de sprijin logistic incluzand 1 dronă", a transmis Guvernul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe preşedintele Klaus Iohannis şi am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure", a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

El a menţionat misiunea pompierilor români va începe vineri.

"Mult succes, vă aşteptăm cu bine acasă!", le-a transmis el pompierilor.

Anterior, 112 pompieri români au participat la acţiunile de stingere a incendiilor în Grecia, iar la întoarcerea în ţară au fost înaintaţi în grad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.