În total 18 persoane - inclusiv trei copii - au fost salvate joi, tefere, de către salvatori greci, în urma naufragiului unui iaht, în largul Insulei Milos, la Marea Egee, a anunţat Paza de Coastă greacă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei 18 naufragiaţi, toţi greci, sunt teferi şi nevătămaţi şi au fost transferaţi pe Insula Milos cu un pachebot”, a anunţat o reprezentantă a birouluide presă al Pazei de Coastă.

Trei nave de patrulare, un pachebot şi două elicoptere au participat la o operaţiune de salvare, susţinute de două elicoptere, dintre care unul aparţinând armatei greceşti, precizează aceeaşi sursă.

Un pachebot a fost închiriat în vederea salvării naufragiaţilor, anunţă Paza de Coastă, care precizează că un cargo care naviga în zonă şi un avion aparţinând Forţelor aeriene elene au participat, de asemenea, la operaţiune, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit unor prime informaţii, este vorba despre iahtul Acvitannia, care naviga sub pavilion britanic, cu o lungime de 28 de metri.

Rafale puternice vânt, de 40 de kilometri pe oră (6 Beaufort) suflau în zona în care a avut loc naufragiul, la 16 mile maritime (aproximativ 30 de kilometri) de Insula Milos, în apropiere de insuliţa Antimilos.

Insula greacă Milos se află în arhipelagul Cicladelor, la Marea Egee, la sud-est de Atena, o destinaţie turistică foarte frecventată vara.

Naufragiul iahtului a avut loc în apropierea zonei maritime Falconera, cunoscută în urma naufragiului feribotului ”Heraklion”, în decembrie 1966, soldat cu 273 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.