Puteri internaţionale reunite la o Conferinţă, la Berlin, au înregistrat progrese în vederea unei retrageri a combatanţilor străini din Libia, anunţă ministrul libian de Externe, Najla Mangoush, în pofida faptului că în comunicatul comun, publiat la la finalul reuniunii, nu apare vreo măsură concretă în acest sens, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mercenarii din cele două tabere vor fi retraşi în zilele următoare”, şi-a exprimat speranţa, într-o conferinţă de presă, miercuri, ministrul libian, fără să facă vreo precizare în acest sens.

Turcia şi Rusia, care susţin tabere rivale în Libia, au ajuns la un acord preliminar în vederea retragerii celor 300 de mercenari de ambele părţi ale frontului, a anunţat un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat american.

Ministrul german de Externe Heiko Maas - care a evocat, la rândul său, o înţelegere între Ankara şi Moscova - apreciază însă că ”acest lucru nu înseamnă că toată lumea îşi va retrage mercenarii peste noapte”.

Contactate de Reuters, delegaţiile Turciei şi Rusiei nu au comentat, la finalul acestei întâlniri, la care a luat parte secretarul de Stat american Antony Blinken, aflat într-un turneu în Europa.

Enisarul special american pentru Libia anunţa marţi că Washingtonul negociază cu anumiţi actori-cheie implicaţi în războiul civil libian o retragere a combatanţilor străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.