Documentarul „Mai presus de orice”, realizat de Dan Piţa şi Nicolae Mărgineanu despre cutremurul din 4 martie 1977, va avea premiera joi la postul Cinemaraton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mai presus de orice” va fi difuzat joi, de la ora 21:22 (ora la care a avut loc seismul).

După 44 de ani de la cel mai mare cutremur care a avut loc în România, postul Cinemaraton va difuza în premieră absolută docudrama „Mai presus de orice”, singurul film românesc despre cutremurul din 4 martie 1977.

Este o mărturie a solidarităţii umane ce a urmat teribilei tragedii şi un omagiu adus celor dispăruţi.

Interviurile cu supravieţuitorii aflaţi pe paturile de spital, imaginile de la înmormântarea actorului Toma Caragiu, reconstituirile momentelor dramatice din noaptea cutremurului cu actori în decoruri naturale conferă unicitate filmului care a stat „la sertar” mai bine de patru decenii.

Filmul va fi prefaţat de un interviu în care cei doi regizori rememorează momentele cele mai importante ale experienţei de atunci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.