Ambasadorul Uniunii Europene (UE) în Cuba, spaniolul Alberto Navarro, a fost chemat la Bruxelles să-i dea explicaţii lui Josep Borrell, după ce a semnat o scrisoare deschisă adresată preşedintelui american Joe Biden prin care i se cere să ridice embargoul impus de către Statele Unite insulei comuniste, anunţă diplomaţia europeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”I-am cerut ambasadorului să vină la Bruxelles pentru a-i pezenta explicaţii Înaltului Reprezentant” UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt al acestuia.

Ambasadorului UE la Havana Alberto Navarro i se cere să explice de ce a luat iniţaitiva să semneze această scrisoare şi care au fost motivaţiile sale.

Spaniolul Josep Borrell a fost obligat să-l recheme pe ambasador de către un grup de 16 eurodeputaţi, care cer ca şeful Delegaţei UE la Havana să fie înlocuit în funcţie din cauza unei erori grave.

”Noi considerăm că ambasadorul este nedemn de înalta funcţie pe care o ocupă, pe care noi i-am încredinţat-o, şi vă cerem să-l înlocuiţi în funcţie imediat”, scriu aceşti aleşi din cadrul Partidului Popular European (PPE, dreapta peoeuropeană), RenewEurope (liberali, centru) şi Partidul Conservator şi Reformator (ECR, dreapta) într-o scrisoare adresată şefului diplomaţiei europene la 24 februarie şi publicată de către site-ul de ştiri Politico.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.