Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a afirmat că, până la sfârşitul lunii martie, România va avea două milioane şi jumătate de doze devaccin de la BioNTech Pfizer, iar coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că, după ce vor sosi săptămâna viitoare dozele de vaccin de la Moderna, acelea şi cele primite deja vor fi alocate centrelor de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat când crede că vor fi vaccinate cele peste 10 milioane de persoane pe care România şi-a propus să le imunizeze, având în vedere ritmul de vaccinare, dar şi de primire a dozele de vaccin. 
 
"Până la finalul lunii septembrie vom reuşi să acoperim acest număr de persoane vaccinate, în măsura în care persoanele respective doresc să fie vaccinate. Pot să vă spun că România are contractate suficiente doze şi de asemenea începând cu al doilea trimestru al acestui an, numărul dozelor livrate către România va fi semnificativ mai crescut, ceea ce ne va permite o accelerare a ritmului de vaccinare încât să putem asigura în timp util accesul fiecărei persoane la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a fost completat de secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu, care a precizat că România are contractate până în luna septembrie suficiente doze pentru a vaccina peste 10 milioane de persoane. 
 
"În momentul de faţă România are contractate până în luna septembrie suficiente doze pentru a vaccina peste 10 milioane de persoane. Suplimentar, până la sfârşitul lui 2021 avem un total de peste 23 de milioane de doze, ţinând cont şi de dozele contractate de la Moderna, iar o veste bună pentru primul trimestru este că vom primi puţin peste 400.000 de mii de doze de la Moderna cu livrări la două săptămâni şi dozele de la BioNTech Pfizer vor continua să vină săptămânal, într-o cifră care creşte de la o săptămână la alta, iar până la finalul lunii martie vom avea două milioane şi jumătate de doze de la BioNTech Pfizer, cam astea sunt perspectivele pentru primul trimestru şi pentru tot anul”, a explicat Andrei Baciu.
 
Valeriu Gheorghiţă a precizat şi când vor fi utilizate dozele de vaccin de la Moderna. 
 
"Urmează să se facă alocarea acestor doze de la Moderna, aşteptăm şi dozele de săptămâna viitoare pentru a avea un număr mai mare de doze pentru a le putea transmite şi aloca către centrele de vaccinare. Criteriul de distribuire a acestor doze va fi către centrele de vaccinare care au activitate crescută, vom stabili acest prag dacă va fi peste 150 sau peste 200 de persoane în fiecare zi în ideea de a reduce riscul de irosire a acestor doze pentru că sunt flacoane care au zece doze”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.