Ministerul Justiţiei anunţă că, în urma solicitării făcute către Ministerul de Finanţe pentru suplimentarea fondurilor, plata onorariilor avocaţilor din oficiu în cursul lunii decembrie va fi făcută în condiţii normale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei arată, într-un comunicat de presă, că a informat, joi, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) că a întreprins toate măsurile necesare pentru acoperirea completă a plăţii onorariilor avocaţilor din oficiu aferente anului 2020.

"În acest sens, Ministerul Justiţiei a solicitat Ministerului Finanţelor Publice aprobare pentru modificarea bugetului astfet încât să fie suplimentate fondurile pentru plata onorariilor avocaţilor din oficiu. Ca urmare a unui efort inter-instituţional, plata onorariilor avocaţilor din oficiu în cursul lunii decembrie va fi efectuată în condiţii normale", precizează sursa citată.

În comunicat se mai arată că, încă din luna ianuarie, Ministerul Justiţiei a informat UNBR că, dacă pe parcursul anului va apărea necesitatea suplimentării acestor fonduri, va depune diligenţele necesare în cadrul rectificărilor bugetare aferente anului 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.