Şeful IGSU Dan Paul Iamandi a declarat că a dispus crearea a două comisii vizând incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ soldat cu moartea a zece persoane. Una dintre comisii va determina cauza probabilă a incendiului, iar cea de a doua va verifica respectarea condiţiilor de autorizare, frespectiv dacă în ultima perioadă s-au făcut modificări care impuneau solicitarea unei autorizaţii de la ISU. La rândul său, premierul Ludovic Orban a susţinut că, din declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile de managerul spitalului se ştie că erau prevăzute lucrări de instalaţii pentru mărirea numărului de paturi la ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am dispus înfiinţarea a două comisii: una care va stabili cauza incendiului imediat ce se va putea, ce procurorul ne va permite accesul în interior;  a doua comisie se va ocupa de verificarea în teren a respectării condiţiilor de autorizare. Să verifice dacă cumva în aceaa secţie s-au făcut modificări în ultima perioadă care impuneau solicitarea de autorizaţiei de securitate la incendiu de la ISU Neamţ”, a afirmat Iamandi.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că dacă spitalul a făcut orice modificare care necesita autorizaţii şi nu a cerut, atunci este alt aspect

”Din declaraţiile managerului spitalului făcute cu câteva zile înainte, se ştie că au fost prevăzute nişte lucrări de instalaţii care au fost prezentate ca fiind destinate creşterii numărului de paturi la Terapie Intensivă. De asemenea, există informaţii privitoare la mutarea de la et 3 la etajul 2 a pacienţilor de la Terapie Intensivă. Nu ne hazardăm să dăm niciun fel de interpretare”, a subliniat prim-ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.