Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, miercuri, că ordinul emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, conform căruia orice pacient care ajunge la spital trebuie să beneficieze de asistenţă medicală, prevede nu neapărat internarea, ci faptul că fiecare bolnav trebuie evaluat de un medic care să stabilească parcursul acestuia după ce pune un diagnostic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aici cred că s-a înţeles un pic greşit. Fiecare pacient are dreptul la sănătate şi la un consult. Nu neapărat internarea, cât evaluarea acelui pacient. Acel pacient trebuie să ajungă în unitatea de primire urgenţe, este evaluat şi acel medic din primire urgenţe decide, după ce face evaluarea, stabileşte un diagnostic, unde va merge”, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a explicat că ”nu poate fi o ambulanţă cu un pacient să nu intre într-un spital”.

Raed Arafat a emis recent un ordin care face referire la primirea tuturor pacienţilor în Unităţile de Primiri Urgenţe sau camerele de gardă.

Şi Raed Arafat a făcut precizări cu privire la ordinul respectiv: ”În niciun caz nu putem să spunem: s-a terminat, am închis poarta, am închis uşa şi nu mai primim pe nimeni, staţi în stradă sau căutaţi-vă alt spital sau să spunem asta la ambulanţe care aşteaptă că nu vă luăm bolnavii, mergeţi şi căutaţi voi spital, când o ambulanţă dacă începe să se plimbe între spitale este o resursă de intervenţie blocată”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.