Consiliului Politic Naţional al PSD a stabilit, la şedinţa de marţi, că partidul nu va face alianţei cu nicio altă formaţiune politică la alegerile parlamentare din 6 decembrie, au declarat surse social-democrate pentru News.ro. Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântârit faptul că partidul este adversar politic cu Pro România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale. El a adăugat că a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să vină pe listele PSD, însă acesta a refuzat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Am discutat în ceea ce priveşte alianţele politice, având în vedere că e ultima zi în care pot şi înscrise la BEC, şi am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale, fiind adversari politici cu Pro România, cu ALDE şi cu PPU-SL. Termenul fiind până în aceasă asta o să incercăm să discutăm cu alţi lideri politici alianţe post-electorale”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD. 

El a mai spus că a discutat „cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. I-am făcut propunerea să vină pe listele PSD. Dânsul mi-a comunicat că e incorect să facă acest lucru şi îi respect decizia”.

ŞTIREA INIŢIALĂ Decizia a fost luată cu 69 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”.

Anterior acestei hotărâri, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu spunea că nu este exclusă varianta unei alianţe cu Pro România, ALDE sau PPU-SL. 

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că este un fake news în această campanie electorală pentru alegerile locale care circulă şi anume că ar candida la alegerile parlamentare pe listele PSD

„Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susţinut şi susţin că ar fi benefică o alianţă ALDE, PSD şi Pro România ca o construcţie care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste. Dacă această alianţă nu se poate face nu este din cauza noastră şi nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, a afirmat Tăriceanu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ALDE.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.