Preşedintele american Donald Trump a anunţat că nu merită să-şi mai consacre timpul unor conferinţe zilnice de presă despre pandemia noului coronavirus, la două zile după ce a provocat o polemică mondială părând să ia în calcul tratarea bolii cu dezinfectant, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La ce bun să ţii conferinţe de presă la Casa Albă când Presa Orientată nu face decât să pună întrebări ostile şi refuză apoi să scrie adevărul sau faptele în mod exact?”, a scris sâmbătă pe Twitter preşedintele republican.

”Ei fac audienţe record, iar poporul american nu are altceva decât Fake News. Nu merită timpul şi efortul!”, a scris el.

Declaraţiile sale par să confirme informaţii de presă potrivit cărora, atacat prin întrebări despre criza sanitară, s-ar gândi să-şi înceteze conferinţele de presă transmise de posturi de televiziune prin cablu şi care au durat uneori până la două ore.

Preşedintele Statelor Unite, ţara cea mai îndoliată de pandemia covid-19 - cu 53.000 de morţi -, a provocat stupefacţie joi, într-una dintre aceste conferinţe de presă.

”Văd că dezinfectantul omoară (noul coronavirus) într-un minut. Există un mijloc de a face ceva de acest fel cu o injecţie în interior sau aşa ceva, ca o curăţare?”, a declarat el.

Donald Trump a dat asigurări vineri că era ”sarcastic”, după care şi-a încheiat conferinţa de presă, după doar aproximativ 20 de minute, fără să răspundă la întrebări.

Sâmbătă, după ce a susţinut 50 de conferinţe de presă în două luni, Casa Albă nu a organizat niciuna.

Donald Trump, care candidează la un al doilea mandat în noiembrie la Casa Albă, a folosit aceste briefinguri pentru a lăuda politicile administraţiei sale, a respinge criticile şi a ataca China, democraţii şi presa americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.