Un buzoian s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce a fugit dintr-un modulul izolator aflat în curtea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău unde aştepta rezultatul testului pentru coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre un bărbat de 36 de ani din comuna Grebănu, judeţul Buzău care a fost internat în data de 19 aprilie la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Buzău şi diagnosticat cu TBC.

Pentru că bărbatul tuşea foarte rău, medicii au decis să-i recolteze test pentru coronavirus şi să îl izoleze într-un modul din curtea spitalului până la venirea rezultatelor. Bărbatul nu a mai avut răbdare să stea şi a părăsit modulul în data de 20 aprilie.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pe 20 aprilie, în jurul orei 13.00, bărbatul a părăsit fără aprobare Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde se afla internat.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi tuturor aspectelor”, se arată în comunicatul remis miercuri de Parchetul Buzău.

Bărbatul a fost identificat trei ore mai târziu de către poliţiştii de la Transporturi Feroviare în timp ce se îndrepta spre casă. El a fost spitalizat din nou în Secţia de Boli Infecţioase unde primeşte tratament pentru TBC. Între timp rezultatele testului pentru coronavirus au arătat că bărbatul nu este infectat.
  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.