Cel puţin 145 de milioane de dolari sunt blocate în contul unui magnat canadian al criptomonedelor, Gerald Cotten, care ar fi decedat în urma unor complicaţii medicale, avocaţii reprezentând utilizatorii platformei sale de tranzacţionare, Quadriga CX, solicitând exhumarea corpului pentru a se verifica dacă decedatul este sau nu acesta, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotten, co-fondator şi director general al  Quadriga, a murit în decembrie 2018 în urma complicaţiilor provocate de boala  Crohn, în timp ce călătorea în India, a anunţat compania pe Facebook. La momentul respectiv, Quadriga, care a fost la un moment dat cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede din Canada, a anunţat că nu poate avea acces la activele digitale. Cel puţin 145 de milioane de dolari au rămas blocate în contul lui Cotten.

Moartea lui Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utiliatori. În luna aprilie, Curtea Supremă din Noua Scoţie a decis că Quadriga trebuie să urmeze procedurile de faliment.

Miller Thompson LLP a solicitat vineri poliţiei candiene exhumarea şi efectuarea unei autopsii a corpului lui Cotten, pentru a se confirma identitatea şi cauza morţii acestuia, având în vedere circumstanţele îndoielnice din jurul decesului şi pierderile semnificative ale utilizatorilor afectaţi. Compania a confirmat pentru CNN că scrisoarea adresată poliţiei este reală.

Multe dintre monedele digitale deţinute de Quadriga sunt stocate offline în conturi cunoscute sub numele de ”portofele reci”, o modalitate de a le proteja de hackeri. Cotten era singura persoană cu acces la aceste portofele, potrivit companiei.

În scrisoarea cu data de vineri, avocaţii au sobliniat ”necesitatea de a şti sigur dacă Gerald Cotten este de fapt decedat”.

Curtea din Noua Scoţie a desemnat firma de servicii financiare Ernst & Young drept administrator independent, pentru a gestiona eforturile Quadriga de rezolvare a problemelor financiare. Potrivit unui raport publicat în iunie de Ernst & Young, au fost descoperite probleme grave în managementul Quadriga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.